Inspiratie

Er is geen godsdienst in de wereld die zoveel aandacht heeft voor de omgang met vreemdelingen als het jodendom; de eigen ervaringen hebben geleid tot een uitgebreide ethiek, richtlijnen van hoe je wel en niet met vreemdelingen om moet gaan. En ook voor henzelf is er een principe van hoe om te gaan als je zelf vreemdeling bent in een land.
Er zijn tot op de dag van vandaag joden bij wie deze richtlijnen diep in de genen zit. We beginnen dit uur met een ontroerend voorbeeld.
Daarna volgen in een drieluik de drie belangrijke joodse principes, die aan dit gedrag ten grondslag liggen.
We willen ons door deze principes laten inspireren, door met name het werk van de vorig jaar overleden opperrabbijn Jonathan Sacks.

Dit uur wordt verzorgd door Klaas Bruins, diaconaal opbouwwerker van buurt-en-kerkhuis Bethel, liefhebber van Joodse theologie.

Zaterdag 19 juni 23.00 – 24.00 uur

Wil je dit tijdslot van de Wake voor vluchtelingen live meemaken in Bethel? Reserveer door op de rode button onderaan deze pagina te klikken en het reserveringsformulier in te vullen en te boeken. Vergeet niet om bij 'Quantity' het aantal personen te selecteren. Anders kun je niet boeken.

Datum


juni 12, 2021 - juni 20, 2021

11:00 pm - 12:00 am

Locatie


Buurt-en-kerkhuis Bethel, Thomas Schwenckestraat 30, 2563 BZ Den Haag

070 3181656

info@wakevoorvluchtelingen.nl