Kom in actie

Wat kunt u zelf doen om op te komen voor de rechten van vluchtelingenkinderen?

Doe mee aan de wake

Hoewel we door de coronamaatregelen helaas niet in Bethel kunnen samenkomen, zijn we online met elkaar verbonden. Vanaf 20 juni om 12:00 uur is op deze website een livestream te volgen vanuit buurt-en-kerkhuis Bethel. Een doorlopende dienst, 24 uur lang, in de traditie van het kerkasiel. Verschillende voorgangers zullen het stokje van elkaar overnemen. Er is ruimte voor inspiratie, informatie, dialoog en actie. De wake duurt tot 21 juni, 12:00 uur.

#ikwaakvoor

Laat weten voor wie u waakt. Deel via Twitter of Facebook met de hashtag #ikwaakvoor of #wakevoorvluchtelingen een bericht voor wie u een kaarsje opsteekt. De berichten op social media woorden voor en tijdens de wake door ons gelezen en sommige zullen worden voorgelezen in de 24-uurswake.

Kijk samen

U kunt de livestream alleen of met uw huisgenoten volgen. Maar het kan een meerwaarde geven om met anderen (een deel) van de wake te volgen, bijvoorbeeld met mensen van uw kerk, vereniging, of een kennissengroep. Houd dit jaar de veiligheidsvoorschriften in de gaten en bedenk hiervoor zo nodig een digitale vorm. Bedenk bijvoorbeeld een aantal vragen om na afloop met elkaar te bespreken. Hoe wilt u in uw eigen dorp of stad inzetten voor vluchtelingen?

Steun initiatieven voor vluchtelingenkinderen

U kunt verschillende organisaties steunen die zich inzetten voor vluchtelingenkinderen.
Zo heeft Defence for Children  veel inspirerende initiatieven voor vluchtelingenkinderen.
Vluchtelingenwerk kan uw steun gebruiken bij de vluchtelingenkindervakantieweken.
Via Kerk-in-actie kunt u allerlei projecten voor kinderen in de Asielzoekerscentra steunen.
In allerlei plaatsen zijn er lokale petities om de gemeente er toe te bewegen zich aan te sluiten bij andere gemeentes die bereid zijn om een aantal van kwetsbare kinderen zonder ouders uit de Griekse vluchtelingenkampen op te nemen. U kunt hierover uw steun ook betuigen aan de landelijke petitie 500kinderen.nl.