Kom in actie

Wat kunt u zelf doen om op te komen voor vluchtelingen?

Doe mee aan de wake

en kom 16 juni naar Bethel om een deel van de Wake mee te maken. Samen met anderen waken geeft. De wake duurt tot 13.30 – 22.00 uur. U kunt elk moment komen en gaan.

#ikwaakvoor

Laat weten voor wie u waakt. Deel via Twitter of Facebook met de hashtag #ikwaakvoor of #wakevoorvluchtelingen een bericht voor wie u een kaarsje opsteekt. De berichten op social media worden voor en tijdens de wake door ons gelezen en sommige zullen worden voorgelezen.

U kunt ook meedoen met Nacht van de Vluchteling. Die vindt plaats op zaterdag 17 /zondag 18 juni 2023. Deelnemers lopen een route van 40 of 20 kilometer, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen die op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Je kunt individueel meelopen en als team.

Je kan deelnemen in een van de zes steden; Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Den Haag en Tilburg. De start en finish is in dezelfde stad. De routes van ieder 40 kilometer  beginnen traditiegetrouw met een startschot om 12 uur ’s nachts.

Dit jaar is het in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht ook mogelijk een avondroute van 20 kilometer te lopen. Deze start op 17 juni om 19:00 uur.